Cabo San Lucas

Cabo San Lucas, ‘De juweel van Baja Peninsula’, ligt op het meest zuidelijke puntje van het schiereiland Baja California in het westen van Mexico.
Vakantie Cabo San Lucas

Wil je op vakantie naar Cabo San Lucas in 2012? Reisgraag.nl heeft alle aanbieders voor je op een rijtje gezet, van campings/hotels tot allround reisorganisaties. Bekijk de complete lijst met reisorganisaties naar Cabo San Lucas.

Vervoer

Vlieg naar Los Angeles of Mexico City, waarna je over kunt stappen op een vlucht naar Cabo San Lucas, dat zijn eigen vliegveld heeft. Via bussen en taxi’s is het vliegveld aangesloten op de stad.

Vanuit Tijuana vertrekken busreizen die het hele schiereiland aandoen. Reis eerst naar La Paz en dan door naar Cabo San Lucas. Bedenk je wel dat de volledige reis zo’n 29 uur duurt!

Via de Verenigde Staten kun je over Highway 1 in ongeveer 25 uur naar Los Cabos rijden.

Geschiedenis

Los Cabos bestond al in 1828, maar groeide pas uit tot een stad van betekenis in 1917, toen een Amerikaans bedrijf er een tonijn fabriek starte. In de jaren ’70 groeide de stad uit tot een populaire vakantiebestemming. De Mexicaanse overheid zag dit als een kans en besloot de infrastructuur van de kuststad aan te pakken, zodat het de grote toestroom van toeristen ook aan kon. Tegenwoordig zijn er verschillende vakantieoorden aan de kust, die er voor hebben gezorgd dat Cabo San Lucas één van Mexico’s grootste trekpleisters is geworden.

Bezienswaardigheden

Walvissen bekijken vanuit een tourboot. Er worden diverse excursies aangeboden die je mee de zee opnemen om met walvissen kuddes mee te varen.
Sportvissen op de wereldberoemde Marlijn. Deze wateren zijn bekend onder visliefhebbers. Het is dan ook een van de mooiste vislocaties ter wereld.
Golfen op uitdagende en vermakelijke courses bedacht door wereldberoemde ontwerpers.
Excursies naar één van de vele dorpjes, steden, stranden of natuurgebieden in de omgeving.

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.