Venetië Stedentrip

Stedentrip Venetië augustus 2007

We vliegen met Ryan Air vanaf vliegveld Weeze voor de belachelijke prijs van 103 euro met twee personen naar Venetië. We hebben een avondvlucht en rijden binnen 1 uur naar vliegveld Weeze. Het parkeren is goed geregeld. We checken in, en dan is het wachten op het vliegtuig, wat volgens ons enige vertraging heeft, maar achteraf toch op tijd land op vliegveld Treviso. We nemen de speciale bus naar Piazza de Roma (busstation Venetië) Een retour kost 9 euro pp. Een uur en een kwartier later komen we aan op het busstation en vanaf daar lopen we naar ons Hotel Ai Mori d’Oriente.
Zodra we het eerste bruggetje overlopen zien we al hoe mooi het allemaal is. Het is inmiddels 21.00 uur en in sommige straatjes is het echt uitgestorven. Het is echt heerlijk warm en we genieten nu al. We zijn wel blij dat we maar een kleine rollie bij ons hebben, want als we sommige mensen met een grootte en veel te zware koffers zien lopen hebben we gewoon medelijden. In Venetië wordt je gelijk afgerekend op teveel bagage. De stad bestaat grotendeels uit water en dus zijn er heel veel bruggetjes met veel trappen. Blij met onze plattegrond, waar alle straatnamen op staan, komen we na ongeveer 30 minuten zoeken aan bij het hotel. Het ziet er van de buitenkant uit als een klein luxe hotel. Binnen ziet het er allemaal heel erg netjes uit. We hebben een kamer aan de achterzijde van het hotel. De kamer is erg ruim en het is er koud (airco). We zetten de spullen op de kamer en lopen gelijk de stad in. Omdat we nog niet gegeten hebben gaan we op zoek naar iets te eten. We zitten overal vlakbij. We lopen zo de winkelstraat in en eten een pizzapunt en drinken nog wat. Nadat we heerlijk genieten op het terras lopen we terug naar het hotel.

Als we de volgende dag rond half negen opstaan, staat de zon al hoog aan de hemel. Beneden in het hotel in de afgesloten tuin nemen we het ontbijt wat goed verzorgd is en gaan gewapend met fotocamera’s de stad in. Zodra we buiten het hotel komen is het genieten. Op elke hoek van de straat is het weer mooi. We hadden gehoord dat het er zou stinken, maar gelukkig hebben we daar geen last van. We hebben enkele wandelroutes uitgeprint en komen zo ook op plaatsen waar we anders aan voorbij zou lopen. Het is heerlijk warm en de zon schijnt fel. Tussen de middag gaan we maar weer aan de pizza, want daar kunnen we niet omheen. De prijzen vallen mee. We verbazen ons over het prijsverschil aan de bar of op het terras die driemaal over de kop gaan en dus erg duur zijn. We nemen natuurlijk het heerlijke Italiaanse ijsje want bijna op ieder hoek van de straat is er wel een gelateria. Het is niet goed voor de lijn, maar wel heerlijk. Venetië is een heerlijke stad om heerlijk te dwalen en te een lust voor het oog van de camera. De Italianen hebben in augustus zelf vakantie en daardoor is het op het Marco Plein en in de buurt van de Rialto brug mega druk. Ook meren er iedere dag grote cruiseschepen aan en deze mensen lopen ook de gehele dag in deze buurt.

Nadat we we het plein en brug bezocht hebben slenteren we drie dagen heerlijk door de stad. We eten op de laatste avond op het teraas van een pizzatent, waar we in gesprek komen met een jong stel uit Portugal en een ouder echtpaar uit Amerika. Het begint te regenen, maar we hebben een heerlijk gesprek en de tijd vliegt. Hierna gaan we nog even naar het Marcoplein waar het nu bijna uitgestorven is. Het is gestopt met regenen en heerlijk om daar even naar de muziek te luisteren. Wat een romantiek. Op onze laatste dag lopen we nog wat en eten op het terras. We nemen de boot waarvoor we een 24 uurs kaart hebben gekocht ( 15 euro pp) terug richting hotel. De boot doet er langer over dan we dachten en daardoor is het haasten vanaf het hotel, waar de koffers stonden en het busstation waar de bus vertrekt om 17.10 uur naar het vliegveld. Net op tijd en best bezweet halen we de bus. Naar anderhalf uur rijden checken we in en vliegen weer naar huis.

Heerlijke stedentrip met een geweldig hotel, prachtig weer en heel lekker eten.

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.