5 dingen die u moet weten over Massi

De Massi zijn prachtige mensen en de prachtige cultuur nog meer. Ze hebben geleefd in gebieden van Tanzania en Kenia voor honderden jaren en nog steeds eten hun vee waarden in beide landen vandaag.

Van het land van oud en vaak gemakkelijk, Massi en kan honderden jaren geleden worden vervolgd. Maar de manier waarop ze leven vandaag nog steeds laat zien wanneer en waar ze vandaan komen.

De massacultuur is uniek en zijn tradities worden soms als controversieel beschouwd. Maar zijn verhaal is heel menselijk. Hier zijn 5 dingen die je moet weten om een duidelijk beeld van deze mensen te krijgen.

1) ze zijn met meer dan 1 miljoen

De Masai zijn grote aantallen. Record onlangs zeggen dat er 841.622 van hen in Kenia en 430.000 in Tanzania. Hoewel de Maasai leven een eenvoudig leven, ze nog steeds gedijen in weerwil van de Verenigde Staten en de ontwikkelingslanden. In feite is de bevolking is waarschijnlijk toegenomen. In 1989 hun nummers werden opgenomen in 377.089!

Massi, toen hun aantal zeer klein was, moeten zij langs de vallei van Nijl aan het noorden worden overgestoken. Aangezien de taal wordt gesproken, hebben zij deze en andere stukken van geschiedenis door mondelinge traditie voor eeuwen genomen.

2) hun taal heet ‘Maa’

De massa taal genaamd ‘ volwassen ‘, maar meestal zegt ongeschreven. Als u een sterke mondelinge traditie hebt, is er nauwelijks om het even welke reden om om het even wat te schrijven. In feite, draagt de verhalen van de traditie van Massi, het gewicht dat het besliste daarna te benoemen. In eenvoudige termen, de naam “Massi ” betekent “mensen die volwassenheid zeggen.”

De Masai mensen zijn zeer helder en hun taal zo levendig dat veel andere stammen en hun moedertalen te verlaten in het voordeel van het spreken om te rijpen.

Een andere waarheid is dat aantrekkelijke rijpheid is gekoppeld aan de ‘ Latuko taal ‘ in Zuid-Soedan. Dit leidt tot het idee dat de Massi, natuurlijk, maakte het gebied nog meer kans.

3) ze leven van hun vee

Koeien komen voor iets anders voor de Masai. Het is het belangrijkste aspect van je leven. Masai is erg trots op de veehouderij Ranch, als hun vee zijn hun meest waardevolle activa.

Omdat de Masai regenereert door de aardse lijnen, hebben ze de mogelijkheid om andere stammen te ontmoeten uit de verte. Deze gave van de Masai en een geweldige kans om hun kuddes te gebruiken te ruilen. De beste groep van de koe is een symbool van grote rijkdom op dezelfde manier dat een hoge kosten auto van de games zou kunnen worden voor ons.

4) het zijn nomaden

Ja, technisch gezien is het deels nomadisch. Zij bewegen zich en hun vee aan de melodie van het systeem van het staatsbeheer, dat op de sociale cyclus van het seizoen gebaseerd is.

Onlangs is gezegd dat de consument voorzichtig moet zijn met dit soort seizoensgebonden cyclus. De reden hiervoor is dat het lijkt dat het meer en meer eist van de onontwikkelde landen.

Het nomadische leven systeem gaat terug naar de wortels van alle menselijke geschiedenis, DAT HEN extra Masai maakt. ZIJ en een handvol andere naties over de hele wereld zijn onze link naar het einde van het leven van ons verre verleden.

5) ze jagen op leeuwen

De Masai jaagt op leeuwen. Ze hebben nooit gejaagd voor de lol en het is gebruikelijk dat deze zeer gevaarlijke drang om te jagen leid tot een gewonde of gedode jager.

Ga jagen alleen voor een mannelijke leeuw (die niet jagen vrouwen) wordt beschouwd door de stam als een symbool van grote moed en kracht. Maar in de afgelopen jaren, de bevolking van de Leeuw is afgenomen als gevolg van de ziekte. De Maasai van nieuwe onderwijs verordeningen, wat betekent dat zij nu slechts in groepen jagen, zodat de mensen van de redding van leeuwen.

De praktijk heeft diepe traditionele wortels, die de moed onder de strijders van de stam voedt. Hoewel deze jachten zeer verschillend van het westen kunnen zijn, zijn zij van groot belang voor de mensen van Massai.

Deze mensen hebben hier eeuwenlang gewoond, en om de rest van de wereld mijl weg te zien miljoenen.

Dit blog artikel werd aangeboden door Work the World, experts in buitenlandse medische stages. Bij hen kan je terecht voor stages over de hele wereld. De Masai is een van de mooiste levensvormen van Tanzania.

Geschreven door

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.