Een weekend weg of een vakantie in Zuid-Limburg? Kies voor een authentiek vakantiehuis in Gulpen

Zuid-Limburg is een stukje buitenland in Nederland. Veel gasten kiezen voor Zuid-Limburg om zijn natuur en eindeloze wandelgebieden en fietsroutes, maar ook voor zijn cultuur (Maastricht en Aken zijn mooie historische steden), de gezellige terrasjes met mooie vergezichten en vele activiteiten en evenementen waarvan ze kunnen profiteren, in de zomer, maar ook in de winter (denk aan de kerstmarkten).

Een verblijf voor een vakantieverblijf moet dan vaak snel zijn geregeld en de keuze valt gemakkelijk op een pension, hotelletje of vakantiepark. Toch zijn er ook nog authentieke plekken, vaak bij particulieren, met een bijzondere uitstraling en ouderwetse gezelligheid. Het vakantiehuis het Mergelhuis te Gulpen (max. 6 personen) is zo’n vakantieverblijf. Het is een deel van een monument: een karakteristiek mergelhuis, waar je het originele vakwerk en trog-gewelf plafond binnen nog aantreft. Gasten waarderen op Zoover.nl het Mergelhuis met een 8,4 om zijn sfeervolle inrichting, open haard, zijn ruimte (eigen tuin met barbecue) en zijn centrale ligging in het heuvelland. Het Mergelhuis ligt vlakbij het centrum van Gulpen, dus op loopafstand van winkels, terrassen, supermarkten en eetcafés en restaurantjes.

In en rond Gulpen zijn tal van activiteiten te ondernemen. In de zomer zijn er vele evenementen en festivals, van traditioneel-folkloristische in de dorpen rond Gulpen, maar ook culturele in steden als Heerlen en Maastricht. Ook voor kinderen is er veel te beleven. Denk aan de stoomtrein van het Miljoenenlijntje, het labyrint bij het Drielandenpunt te Vaals of het mooiste dierenpark van Nederland (ANWB): het Gaiapark te Kerkrade. Daar zijn ook de fraaie parken van de wereldtuinen van Mondo Verde. Gulpen zelf heeft zijn subtropisch zwemparadijs Mosaqua en het kasteel Hoensbroek biedt de kinderen speurtochten door de middeleeuwen.

Geschreven door

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.