Het andere Bali

Bali is door veel  toeristen inmiddels ontdekt. En dat is niet verwonderlijk. De vliegverbindingen zijn goed, de tarieven redelijk en het verblijf in fraaie hotels  kost veelal minder dan in Europa. Daarbij is de service die gegeven wordt overweldigd en iedereen is even vriendelijk. Het is veilig op Bali; criminaliteit is er nauwelijks en men is tolerant. Iedereen is welkom. Australiërs, Chinezen, Indiërs en Europeanen; ze komen allemaal een paar dagen of een paar weken naar het mooie Bali. Meestal verblijft men dan in Zuid Bali waar veruit de meeste hotels te vinden zijn. Kuta, Sanur en Seminyak zijn de bekendste oorden.

Maar het echte Bali is niet in het zuiden te vinden, daarvoor is het te druk geworden, te internationaal. Om Bali te ontdekken moet u via een schitterende route de heuvels over om Noord Bali te ontdekken. Het gebied tussen Singaraja de tweede stad in grootte van Bali en Permuteran is er een van grote schoonheid. De natuur is er fraai, de zee is  kalm en daardoor veilig voor kinderen maar het culturele leven is wel het meest indrukwekkend van alle indrukken die te verwerken zijn.

De bevolking is vredelievend, de kleine offermandjes met wierookstokjes geuren voor ieder huis en overal ziet u bloemen, tempeltjes en bijna dagelijks  ceremonies. Is er een ceremonie, dan is er een lange stoet  te  aanschouwen  van mensen in  kleurrijke, traditionele kleding. De stoet vooraf gegaan door een gamelan orkest, slingerend door de groene rijstvelden. Wat een tafereel. En dat is een bijna dagelijks schouwspel.

Noord Bali heeft een prettig klimaat, met meer zonneschijn dan in het zuiden. Jaarlijks zijn er 4 oogsten van druiven en zeker 3 rijstoogsten. Een vruchtbaar gebied en nauwelijks geraakt door het moderne leven.

Hier in dit paradijselijke gebied zijn er toch wat villa’s en hotels gebouwd, veelal direct aan zee gelegen. Een van de mooiste villa die er te vinden is,  is Villa Buddha.  Dicht bij Seririt gelegen, een plaatsje met een levendige markt, waar nog koetsjes rijden en talloze warungs en toko’s te vinden zijn.  Een bezoek aan de pasar in de morgen is zeker aan te raden.  Kruiden die heerlijk geuren, overvloedig veel fruit, onbekende groenten en 100den stalletjes met koopwaar wachten op bezoekers. Het is er veilig en vertrouwd. Tot 11.00 uur, dan wordt het te warm voor de verswaren als vlees, vis en gevogelte. Het is dan weer tijd om naar het zwembad te gaan bij de villa.

Vanuit Villa Buddha,  zijn er meer geweldige excursies te maken met eigen chauffeur.  Snorkelen bij Menjangan is een van, trekkings in Mayong en Munduk. Sportief kan, maar relaxen is zeker ook een optie bij een eigen zwembad van 18 x 6 meter. De site geeft meer informatie.

Naar het echte Bali?  Kom naar het Noorden en geniet van Natuur en Cultuur!

Geschreven door

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.