Luxe overwinteren in Spanje !

De vorige winter was zeer lang, koud , nat en grijs.
Inmiddels is bekend dat vooral die laatste twee veel invloed kunnen hebben op ons humeur.
Zozeer zelfs dat mensen daar depressief van worden, we spreken van de zogenaamde winterdepressie, welke behandeld kan worden met lichttherapie. Dit fenomeen is onbekend in de zuidelijke mediterrane streken. Logisch het zonlicht is gewoonlijk iedere dag, of tenminste een dagdeel aanwezig. In vergelijking met de noord europese landen een overvloed aan licht en vitaminen.

Zie hier de verklaring van de immer terugkerende trek naar het zuiden sinds mensenheugenis.. Een gewoonte die al miljoenen jaren stand houdt en zal blijven houden. Voor de noord europese overwinteraars, op zoek naar licht en warmte is Spanje nog altijd bestemming nummer één, met name de zonovergoten Costa Blanca. Dat is simpel te verklaren, de costa geniet beste en ook meest gezonde klimaat van Europa. Met gemiddelden in de winter van 17 graden en circa 5 tot 7 uur zon per dag is het voor de noorderlingen immer genieten. De winterjas kan gerust thuisgelaten worden. In de Marina Alta, het bergachtige en groene gedeelte van de Costa Blanca, zult u verrast worden door vele prachtige en nog deels onontdekte plekjes rond Javea en Moraira waar de immer groene natuur weet te imponeren ! Indrukwekkende rotswanden bij de zee, pittoreske strandjes, talrijke dorpjes met vele restaurantjes en markten, dat is het wapenfeit van de geroemde Marina Alta.

Overbekend zijn natuurlijk devoordelige appartementen van Benidorm, Marina Baja, en ook de wat kleinere plaatsen als Calpe genieten onder Nederlanders en Belgen bekendheid. Kost relatief weinig en alles bij de hand. Minder bekend zijn de andere, luxere, mogelijkheden voor overwinteraars. Zo heeft Villa Xenofilia zeer luxe grote vakantievilla´s tegen relatief lage wintertarieven. De vakantievilla´s beschikken over een te verwarmen zwembad en zijn gesitueerd in pittoreske badplaatjes als Moraira of Javea. De vakantiewoningen worden vaak gehuurd door meerdere echtparen, hetgeen gezien de vele slaapkamers en badkamers een goede mogelijkheid is. Een ieder behoud zijn privacy. Dit is dan ook voor veel zonzoekers een goede optie om in Spanje te overwinteren . Logisch met gedeelde kosten concurreert de huurprijs met de bekende appartement complexen in Benidorm maar u kunt wel genieten van alle luxe, zoals een een verwarmd zwembad of privé tennisbaan in een attractieve omgeving met vele authentieke plaatsjes. Daarnaast, vanwege de vele terrassen en kamers is er plek genoeg om in afzondering uw favoriete muzie te luisteren of eindelijk ongestoord dat boek te lezen dat al zo lang op de plank ligt. Vervolgens kunt u samen al die andere momenten delen waar behoefte aan is.

In luxe overwinteren, beleef het bij Villa Xenofilia in Spanje.

Geschreven door

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.