Nederland viert de zomer in een Bed and Breakfast

De Bed & Breakfast – branche profiteert deze zomer van de ontwikkelingen in de reissector. Nederlanders gingen dit jaar vooral korter op vakantie, zo blijkt uit onderzoek door bedandbreakfastboeken.nl, de boekingssite voor Bed and Breakfast in Nederland. Bijna een kwart van de ondervraagden (23%) gaf aan dit jaar te besparen op de vakantie.

Vakantie in eigen land
Al jaren stijgt het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat. Naar schatting brengen dit jaar 2,8 miljoen Nederlanders de zomervakantie in Nederland door, een stijging van 100.000 ten opzichte van vorig jaar. De respondenten geven aan hun binnenlandse vakantie vooral in Gelderland, Drenthe en Zeeland door te brengen. Ook Rink de Vries, eigenaar van bedandbreakfastboeken.nl, ziet het aantal boekingen de afgelopen jaren fors stijgen en merkt dat deze gebieden extra populair zijn tijdens de vakantieperiode.

Bed & Breakfast al jaren steeds populairder. Jaarlijks worden ruim 350.000 vakanties in een Bed and Breakfast in Nederland doorgebracht. Veruit het grootste gedeelte daarvan, zo’n 300.000, betreft korte vakanties van 2 tot 4 dagen. Ook het aantal B&B’s in Nederland stijgt sterk. Naar schatting zijn er momenteel ruim 5.000 B&B’s in ons land gevestigd.

Bed & Breakfast is het antwoord
Bij bedandbreakfastboeken.nl weten ze het aanhoudende succes van Bed and Breakfast wel te verklaren: ‘Nederlanders gaan nog wel op vakantie, maar sinds de economische crisis mag de vakantie voor veel van hen iets korter en goedkoper zijn. Door de stijgende brandstofprijzen blijven zij bovendien wat dichter bij huis. B&B’s bieden met een gemiddelde tweepersoonskamerprijs van €75,- per nacht (incl. ontbijt) een antwoord op de vraag naar voordelige accommodaties. Persoonlijke aandacht en de bijzondere locaties speelt daarnaast een belangrijke rol in de keuze voor een B&B. Behalve de Nederlandse B&B’s profiteren ook Nederlandse campings en bungalowparken van de toenemende interesse voor een voordelige binnenlandse vakantie.

Geschreven door

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.