Wind mee voor e-bikes in Duitsland

Steeds meer fietstoeristen kiezen voor een vakantie met de e-bike. En waarom ook niet. Genieten van de mooie omgeving is veel gemakkelijker als je je met een e-bike voortbeweegt. Plotseling kan ook de wat minder getrainde, recreatieve fietser een fietsvakantie in het heuvelachtige Sauerland of de Eifel of zelfs naar de uitlopers van de Alpen in Beieren plannen. De mogelijkheden voor een fietsvakantie met de e-bike in Duitsland worden steeds groter.

Steeds meer vakantiegebieden in Duitsland noemen zich ‘E-Bike regio’. Inmiddels zijn er 54 streken in heel Duitsland die een netwerk van verhuurstations van e-bikes en oplaadpunten aanbieden. En er komen elke maand weer nieuwe e-bike regio´s bij!

De vraag stijgt

De grote populariteit van e-bikes zien we ook terug in het boekingsgedrag op ons reisportaal www.duitsland-reisgids.nl. Bijna 1/3 van alle boekingsaanvragen voor een fietsreis laat een voorkeur voor de e-bike zien. Met name de in de vakantiegebieden waar het heuvelachtig is, zoals het Zwarte Woud, of waar de wind nogal tegen kan zitten, zoals langs de Duitse kusten, stijgt de vraag. Maar ook op de fietsroutes die als gemakkelijk bekendstaan, zoals langs de Bodensee, Donau, Moezel en Rijn, wordt steeds meer met e-bikes gefietst. Gelukkig zijn onze samenwerkingspartners, zoals de fietsreizenspecialist Radissimo en Zwarte Woud specialist Original Schwarzwald, op deze trend ingesprongen. Inmiddels zijn bijna alle fietsreizen van Radissimo met een e-bike te boeken.

Het beeld dat e-bikes vooral geschikt zijn voor de wat oudere fietser, die niet meer zo fit is en twijfelt of hij zo´n fietsreis wel zonder ‘elektrische ondersteuning’ kan maken, klopt allang niet meer. Ook jongere fietsers met een goede conditie maken graag gebruik van de e-bikes. Zo hebben ze meer tijd voor sightseeing onderweg en kunnen ze veel langere trajecten afleggen.

Meer informatie: www.duitsland-reisgids.nl/e-bike

Geschreven door

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.