Zo bespaar je op je reis

Bewustzijn en flexibiliteit kunnen zorgen voor een goedkopere vakantie. Hieronder staan tien bespaartips die volgens VertrekDirect zorgen voor een beter gevulde vakantieportemonnee.

1. Reis niet allemaal op hetzelfde moment

Het is goedkoper om buiten de schoolvakanties om op vakantie te gaan. De prijzen stijgen wanneer het hele land vakantie heeft. Ook kan er flink bespaart worden op een lang weekend. Boek een lang weekend van vrijdag tot maandag in plaats van donderdag tot met zondag, dit is stukke goedkoper.

2. Boek je reis via internet

Het internet heeft er voor gezorgd dat je zelf snel een reis kunt samenstellen en boeken. Op het internet kun je de prijzen van pakketreizen vergelijken met de prijs van een ticket en een hotel. Het is mogelijk dat de kant-en-klare pakketreis duurder uit de bus komt dan de losse ticket en het hotel. Bekijk dit goed en je kunt fors besparen.

3. All-inclusive vakanties kunnen voordeliger zijn

Met all-inclusive vakanties kun je je budget onder controle houden. Eten en drinken zit immers al in de prijs inbegrepen. All-inclusive hotels zjin er in alle prijsklassen. Zo blijft het voor ieder gezin betaalbaar. Op ZonvakantieDirect vind je vele lastminute all-inclusive hotels in diverse zonbestemmingen.

4. Vertrek midden in de week, ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat

Je bent zeker weten goedkoper af als je een vlucht boekt op een minder populair tijdstip.

5. Kies een ander vliegveld

Vergelijk vluchtprijzen van verschillende luchthavens. Het kan per luchthaven enorm verschillen. Vergeet niet om ook over de grens te kijken. Met een korte autorit naar bijvoorbeeld Düsseldorf kun je soms veel geld besparen.

6. Laat low cost airlines je vakantiebestemming beslissen

Low cost airlines zijn steeds meer in opkomst. Vroeger brachten low cast airlines je naar bestemmingen die niet zo spanned waren. Vandaag de dag kun je vrij goedkoop naar meer interessantere plekken reizen. Meestal is een vlucht met een prijsvechter in combinatie met een huurauto voordeliger dan een pakketreis naar een populaire bestemming.

7. Vermijd het hoogseizoen

Ook buiten het hoogseizoen om kun je nog op veel zonbestemmingen terecht voor heerlijke zonnestralen. Houd ZonvakantieDirect in de gaten, want hier vind je gedurende het hele jaar de scherpste lastminute zonaanbiedingen.

8. Pak je voordeel met lastminutes

Als je niet bent gebonden aan bepaalde periodes is het slim om voor lastminutes te kiezen. Dit heeft een positief gevolg voor je portemonnee. Kijk op VertrekDirect voor de scherpste lastminute vakanties.

9. Controleer vroegboekkortingen

Ben je wel gebonden aan bepaalde periodes, dan is het verstandig om gebruik te maken van vroegboekkorting. Hierbij moet je op tijd je vakantie boeken om te kunnen profiteren van hoge kortingen.

10. Abonneer je op diverse reisnieuwsbrieven

In reisnieuwsbrieven kun je lezen over verschillende aanbiedingen van verschillende aanbieders. Hierbij worden de scherpste aanbiedingen geselecteerd. Meld je aan voor de VertrekDirect nieuwsbrief en profiteer van de beste aanbiedingen.

Geschreven door

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.