Ontdek Sevilla!

Een stad verkennen waar men nog niet eerder was, lukt het best met een model dat begint met een generale indruk, om vervolgens steeds meer in de details te duiken. Dat is de manier waarop men graag de bezoekers ontvangt in de schitterende hoodstad van Andalusië, Sevilla. De eerste indrukken kunnen opgedaan worden met één van de twee busbedrijven die er opereren, de groene en de rode. De groene, een lokaal bedrijfje zet in op historische bussen (http://www.busturistico.com/), terwijl de rode, een multinational, werkt met de nieuwste modellen. Maar beide rijden rond met open dubbeldekkers, voor het beste overzicht. Beide geven hun klanten een audiogids mee; de groene op aanvraag ook in het Nederlands.

Maar de bussen komen niet in het hartje van het adembenemende monumentale centrum, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dat monumentale centrum, datgene wat vroeger binnen stadsmuren lag, is het grootste van Europa. Het willen zien van alles wat de stad in dat enorme gebied verbergt, vereist erg veel wandelen. Maar gelukkig bestaat ook daar een oplossing voor. De stad kent twee bedrijven, die fietstochten aanbieden, de gele en de rode. De gele werkt zelfs met gidsen, die Nederlands spreken indien gewenst (http://www.andaluciabiketour.com/). Dit biedt dus een geweldige optie om in relatief korte tijd tóch veel indrukken van deze 3000-jaar oude stad mee te nemen.

Vervolgens is het tijd om nóg meer in te zoomen op de details van deze (bijna) altijd zonnige metropool. Er is een veelheid aan opties, maar een gedetailleerde wandelroute door de stad, die nog verder gaat dan de fietsroute, en die daarop een perfecte aanvulling is, is een warme aanrader voor wie al een algemene indruk heeft opgedaan met de bus en/of met de fiets. Het bedrijf Vayave Tours (http://www.vayavetours.com/) biedt maar liefst 6 verschillende tochten, op verschillende momenten van de dag. Het is natuurlijk wel zo, dat de bezoekers van de stad op vakantie zijn. Het moeten passen in een keurslijf van vertrektijden past daar niet zo goed bij. En dus zijn er tochten die al om 9.00 uur beginnen, maar ook tochten die rond etenstijd van start gaan om te kunnen genieten van de culinaire aanbiedingen waar Spanje zo bekend om staat, of avondtochten voor de nachtbrakers. Alle rondleidingen zijn te doen met Nederlandstalige begeleiding.

En dan is het tijd voor het meest gedetailleerde inzicht in de stad. Men kan de stad toch niet verlaten zonder op zijn minst één van de twee opmerkelijkste monumenten van de stad van binnen gezien te hebben. We hebben het dan over de grootste kathedraal ter wereld (we leggen nog wel uit waarom die niet als zodanig in het Guiness Book of Records staat) en over het oudste nog in werking zijnde koninklijke paleis van Europa (velen noemen het een Alhambra in het klein, maar dat vinden ze in Granada niet leuk natuurlijk). Beide monumenten zijn uitgerust met audiobegeleidingen, maar men kan natuurlijk ook met een gids van vlees en bloed gaan, voor een meer persoonlijke tint aan de ervaring.

Deze stad waarvan sommigen zeggen, dat je haar in een weekendje gezien hebt, heeft veel meer te bieden dan wat er in de reisgidsen staat. De bijna één miljoen bewoners van de stad zijn er niet zo happig op om de geheimen van hun stad met de bezoekers te delen. Maar daar kunt u met bovenstaande tips nu dus verandering in brengen. En als iemand dan tóch uitgekeken zou raken op de stad, dan organiseert Vayave Tours nog allerlei bezoeken en activiteiten in de omgeving.

Begin uw reis met een gunstig vliegticket via www.cheaptickets.nl en vervolmaak uw reis lokaal met Vayave Tours als uw uniek loket (ook voor flamenco shows, eettips, boottochten, noem maar op).

Meer informatie vindt u via bovenstaande links.

Geschreven door

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.