Vakantiehuis la Balsa

Je bent bij La Balsa op de juiste plek als je houdt van bergen en boomgaarden, dieren en authentieke Spaanse dorpsbewoners, eenvoud en goed verzorgd en alles met een avontuurlijk tintje.
 Misschien denk je dat het saai is, zo’n cortijo midden in de boomgaarden tegen de bergen aan, echter niets is minder waar. De natuurlijke levendigheid begint al met het plukken van je eigen fruit zoals pruimen en de amandeloogst, de verschillende dieren die je hoort en ziet, de Spaanse dorpsbewoners die vriendelijk zijn, de prachtige natuurverschijnselen van op- en ondergaande zon, een groot deel van het jaar sneeuw op de bergtoppen en de waterstroompjes die je hoort  tijdens het wandelen. Ook is het heerlijk hier om te fietsen en vast te oefenen voor de Vuelta de Espana.

 Alle dorpjes in de nabije omgeving hebben ieder zijn eigen kenmerken zoals boven het dorp La Calahorra  het robuuste kasteel met prachtig Romaanse architectuur van binnen, de leuke straatjes, pleintjes en huisjes in Jerez en Lanteira en de aloude ijzermijn met het indrukwekkend blauwe mijn-meer in Alquife. 
Iets verder weg ligt Guadix tussen de ‘rocky mountains’ van Andalusie, met de bijzondere grotwoningen en de zeer grote diverse markt. Ook kun je paardrijden waarbij  je je in een cowboyfilm waant met rocky’s en prairies op de achtergrond. Genoeg te zien en te beleven voor een mooie ervaring in dit stukje Sierra Nevada.

Al gauw blijkt dat (bijna) iedereen in de omgeving ‘la Balsa’ kent want als vreemdeling groeten de dorpsbewoners je vriendelijk en checken soms even waar je logeert waarna een nog vriendelijker lach van bevestiging. Dat vind ik leuk voor zowel de dorpsbewoners als de gasten die zich welkom voelen in een gebied waar de tijd even stilstaat.  
En ’s ochtends heerlijk ontbijten in de buitenlucht met vers geplukt fruit en ‘s avonds genieten van een heerlijke maaltijd. 

Bedankt, het voelde als vrijheid in verbondenheid met zowel de overige gasten als de Spaanse dorpsbewoners.

Geschreven door

Nog geen berichten.

Laat een bericht achter

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.